Ju dëshironi që ndërtesa juaj të jetë e sigurt, por a është gjithmone kështu? Si pronar ose menaxher biznesi, varet nga ju që të mbani të sigurt punonjësit, qiramarrësit dhe klientët tuaj, ndërsa ata janë në pronën tuaj. Punësimi i një oficeri sigurie në hyrje për të përshëndetur si shërbim ndaj klientit ose portier, ose për të ecur në pronën tuaj mund të ndihmojë në largimin e njerëzve që do të kryenin krime si vandalizëm dhe vjedhje. Të kesh një oficer sigurie si vijën e parë të mbrojtjes mund të ndihmojë përhapjen e situatave të mundshme dhe të pengojë njerëzit me qëllim të keq.Ja çfarë duhet të dini për ta mbajtur të sigurt ndërtesën tuaj.

1. Vjedhjet në parkingun tuaj

Mbi 10 përqind e krimeve të pronës ndodhën në parkingje ose garazhe. Vjedhjet në parking mund të marrin shumë forma, por të gjitha këto krime duhet të ngrenë shqetësime, përfshirë:

Vandalizmi i automjeteve ose parkingjeve

Thyerja dhe hyrja e automjetit

Auto vjedhje e madhe

Nëse parkingu juaj është një objektiv, njerëzit në pronën tuaj mund të jenë në rrezik. Mbajtja e një oficeri sigurie në dorë për të patrulluar në parking mund të ndihmojë në mbajtjen e njerëzve të sigurt që vijnë në ndërtesën tuaj të zyrës.

2. Krimi i Lartë (ose në Rritje) në Lagje

Shumë komunitete publikojnë statistikat e tyre të krimit në internet ose i bëjnë këto statistika të disponueshme përmes botimeve të rregullta. Kontrolloni me departamentin tuaj lokal të policisë për të gjetur se ku mund të përdorni statistikat e krimit për zonën tuaj. Nëse departamenti juaj i policisë nuk ofron statistika, gjeni një burim në internet që ofron statistika të krimit – kryeni një kërkim në internet për statistika krimi falas për më shumë informacion.

Kontrolloni rregullisht statistikat për lagjen tuaj dhe lagjet përreth. Nëse informacioni jepet, shikoni për llojin e krimeve të kryera. Kjo do t’ju tregojë shumë për mënyrat se si ndërtesa juaj është e prekshme.

3. Rritja e incidenteve të sigurisë

Zyrtarët e sigurisë nuk parandalojnë vetëm krimin, ata gjithashtu mund të ndihmojnë kur ndodhin lloje të caktuara të incidenteve të sigurisë. Një oficer i mirë i sigurisë do të ecë nëpër terren gjatë gjithë ndërrimit të tyre. Nëse oficeri juaj i sigurisë takon dikë në ankth (për shembull, nëse dikush po përjeton një urgjencë mjekësore), oficeri juaj i sigurisë do të ketë pajisjet pranë për të bërë një telefonatë urgjence dhe trajnim për të ofruar ndihmë.

Një oficer i mirë i sigurisë gjithashtu mund të shohë shqetësime për sigurinë dhe mirëmbajtjen para të tjerëve. Nëse shkallët në ndërtesën tuaj janë bërë të akullt brenda natës, ose ka një rrezik shkelës në parkingun, një oficer aktiv sigurie mund të jetë lehtësisht personi i parë që has dhe zgjidh këto çështje.

Dhe duke vëzhguar pasurinë pas orësh për zjarre dhe rrjedhje dhe duke kontrolluar dhomat e inxhinierit për probleme të mundshme, një oficer i sigurisë mund të kufizojë nevojën për pretendime të sigurimit.

5. Ndërtesa e pasigurt dhe Parkingu

Nëse ndërtesa juaj e zyrës është e zhbllokuar gjatë orarit të punës dhe parkingu juaj nuk është i mbrojtur nga një mur, gardh ose portë, atëherë ndërtesa juaj mund të jetë e prekshme. Një oficer i sigurisë mund të ndihmojë në sigurimin që ndërtesa juaj të mbetet e arritshme pa dëmtuar sigurinë.

Kontaktoni një kompani sigurie me përvojë

Nëse jeni pronar biznesi me një ndërtesë zyre, rritja e sigurisë mund t’ju ndihmojë të mbani të sigurt punonjësit dhe klientët tuaj. Kontaktoni një firmë me reputacion të sigurisë sot për të mësuar më shumë se si mund ta siguroni pronën tuaj.