Rëndësia e masave adekuate të sigurisë për shtëpitë dhe hapësirat e biznesit nuk mund të theksohet mjaftueshëm. Shumë dyqane, hapësira tregtare, institucione arsimore dhe zona publike tani janë nën vëzhgimin e sistemeve të mbikëqyrjes. Regjistrimet mund të përdoren për të monitoruar dhe penguar krimin. Pamjet CCTV gjithashtu mund të perdoren si prova në gjykatën e ligjit. Përparimi në teknologji ka mundësuar gjithashtu kamera të sofistikuar të shikimit të natës për të kapur çdo lëvizje jashtë shtëpisë tuaj gjatë natës. Në këtë mënyrë mund të jeni të sigurt për sigurinë tuaj dhe të dashurve tuaj. Me rritjen e larte në vendosjen e kamerave CCTV për mbikëqyrje komerciale, çmimet e sistemeve CCTV kanë regjistruar një rënie drastike.
Ekzistojnë kamera të ndryshme të përballueshme CCTV për shtëpi të disponueshme në treg. Kostot e kamerave CCTV dhe tarifave të instalimit të CCTV varen nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë rezolucionin e imazhit, zonën që do të monitorohet, opsionet e ruajtjes së të dhënave, kompleksitetin e rrjetit, etj. Shumica e shitësve të vetë sistemeve të mbikëqyrjes gjithashtu ofrojnë shërbime të instalimit të CCTV. Nëse keni blerë kamera CCTV në internet dhe nuk jeni shumë të sigurt se si të vazhdoni me procedurën e instalimit të CCTV, ne, në G.S.E SECURITY , ju ofrojmë shërbimet më të mira të instalimit të kamerave CCTV me çmime të përballueshme, në mënyrë që të jeni të sigurt për sigurin e shtëpisë tuaj dhe të dashurve tuaj. Nëse nuk jeni të sigurt nëse është një ide e mirë të zgjidhni sistemet e kamerave të sigurisë apo jo, ne ju tregojmë pse një investim i tillë është i domosdoshëm.
Lexoni për të gjetur pesë avantazhet kryesore të kamerave CCTV të përmendura në këtë artikull

  1. Ndalon hajdutët dhe grabitësit

Prania e kamerave të mbikëqyrjes dhe një tabele paralajmëruese, duke deklaruar se zona është nën mbikëqyrje, mund të veprojë si një parandalues ​​i fortë për kriminelët dhe hajdutët, pasi është e mundur të identifikoni njerëzit dhe të gjurmoni lëvizjet e tyre, duke përdorur pamjet e regjistruara. Në institucionet tregtare, nëse ka personel të trajnuar që monitoron vazhdimisht këto pamje, është gjithashtu e mundur të gjurmohen aktivitete të dyshimta , dhe të parandalohen incidente të papërshtatshme, përpara se ato të ndodhin në të vërtetë.

  1. Të regjistrojë provat
    Në rast se ndodh një vjedhje ose ndonjë krim, regjistrimet e një CCTV mund të përdoren nga policia për të analizuar incidentin dhe për të prodhuar pamjet si një provë kundër kriminelëve, në gjykatën e ligjit. Sistemet moderne të monitorimit mund të regjistrojnë audio gjithashtu. Këto pamje mund të jenë veçanërisht të dobishme, për të mbledhur prova në lidhje me kohën e hyrjes dhe daljes së njerëzve ose nëse doni të rishfaqni një seri ngjarjesh që kanë ndodhur në të vërtetë.
  2. Monitoroni aktivitete të dyshimta
    Duke montuar në mënyrë diskrete kamerat sekrete të mbikëqyrjes, ju mund të grumbulloni informacione në lidhje me aktivitete të dyshimta, të tilla si vjedhja e sendeve me vlerë nga punonjësit dhe lëvizjet mosbesuese të keqbërësve. Ndërsa kamerat moderne janë aq të vogla sa mund të fshihen kudo, ju mund të grumbulloni mjaft prova dhe t’i kapni ato në flagrancë, pa qenë nevoja t’i paralajmëroni për praninë e një aparati fotografik.
  3. Mbani te dhena mbi aktivitetet

Kur vjen shërbëtorja juaj në punë dhe kur largohet ajo? Sa mirë kujdeset dadoja juaj për foshnjën? A dyshoni se një punonjës po falsifikon orët e tij të punës? Ju mund të mbani një skedar për të gjitha këto dhe shumë më tepër, duke instaluar kamera sigurie në vende strategjike.

  1. Mbani shënime adekuate

Duke transmetuar vazhdimisht pamjet e regjistruara në një bazë të dhënash qendrore, mund të përdorni sisteme CCTV me tela dhe pa tel në avantazhin tuaj. Nëse doni të rishikoni diçka që ka ndodhur një javë ose dy javë më parë, mund t’i shikoni ato në lehtësinë tuaj dhe të merrni vendime të informuara.
Me këto përparësi, ju mund të siguroni siguri për veten tuaj, të dashurit tuaj dhe gjërat e vlefshme. Sidoqoftë, keqbërësit mund të gjejnë një mënyrë për ti anashkaluar këto sisteme, duke bllokuar pamjen e kamerës ose duke e mbajtur të fshehur fytyrën e tyre. Prandaj sugjerojmë që nëse ka kamera të tjera përreth, policia mund të marrë detaje të ngjashme nga një kënd tjetër, për të provuar detajet në lidhje me krimet.

Shpresojmë që me këto pika në mendje, ju patjetër do të siguroni shtëpinë tuaj me kamera CCTV. Në fund të fundit “Siguria juaj është prioriteti jone!” tek G.S.E Security .