Përdorimi i CCTV është rritur në mënyrë drastike gjatë viteve të fundit, veçanërisht në qytetet metropolitane.Aq sa këto kompani dhe hotele përdorin CCTV, shtëpitë dhe apartamentet, e përdorin atë në mënyrë të barabartë. Kjo mund të jetë për shkak të rritjes së nivelit të krimit në këto qytete dhe nevojës që banorët e qytetit kanë që të ndjehen të sigurt në familjet e tyre.
Sidoqoftë, rritja në instalimin dhe përdorimin e CCTV në shumë familje nuk i ka bindur plotësisht të tjerët. Ka shtëpi që janë në dilemë nëse duhet të instalojnë një CCTV në shtëpi për shkak të pasojave të mundshme dhe vështirësisë në mirëmbajtje.
Sidoqoftë, për ata që janë në dilemë, ne kemi mbledhur dhe bashkuar avantazhet e instalimit të kamerave wireless në shtëpi dhe sigurimin e shtëpisë tuaj në baza ditore.
Kamerat CCTV instalohen normalisht jashtë shtëpive,sidoqoftë mund të zgjidhni ta instaloni brenda. Megjithëse nuk regjistron asnjë tingull, jep një pasqyrë të qartë të asaj që po ndodh. Video që janë regjistruar mund të ruhen dhe të përdoren përsëri për qëllime të ndryshme.

 1. Frika nga siguria
  Pasi të keni instaluar CCTV në shtëpinë tuaj, nuk do të keni më nevojë të shqetësoheni për thyerjet ose vjedhjet ndërsa jeni larg. Sepse çfarëdo që të ndodhë, ajo përsëri do të regjistrohet në kamerat tuaja CCTV. Kështu, këto kamera ju lejojnë të jeni të qetë, ndërsa jeni larg me pushime ose veçanërisht gjatë udhëtimeve të biznesit.
  Disa kamera CCTV kanë karakteristika të veçanta që ju lejojnë të monitoroni aktivitetet në shtëpinë tuaj, përmes telefonave tuaj celular, kur jeni larg. Këto kamera janë të lidhura me telefonat tuaj përmes një aplikacioni të zakonshëm që ju jep një lidhje të drejtpërdrejtë nga vendi ku është instaluar, kur jeni larg.
 2. Sjell prova
  Kur paraqisni një krim të kryer kundër jush ose grabitje që ka ndodhur në provat e familjes suaj videoja e regjistruar dhe e ruajtur në kamerën tuaj CCTV konsiderohet si provë nga të gjitha gjykatat e ligjit. Prandaj, instalimi i një kamere mund të ju ndihmojë në kohë si këto dhe mund të jetë një masë paraprake e marrë për të siguruar jetën tuaj.
  Një herë tjetër që mund t’ju vijë në ndihmë është kur shtëpia juaj është e shkatërruar dhe ju duhet të kërkoni sigurimin për të njëjtën arsye. Për të rritur fuqinë e pretendimit tuaj, mund të paraqisni videot e regjistruara.
 3. Sigurimi i fëmijëve tuaj
  Duhet të ketë shumë raste kur prindërit duhet të jenë larg fëmijëve, në mënyrë të papritur dhe gjatë shumicës së këtyre rasteve ju nuk mund t’i merrni me vete. Këtu, prindërit zakonisht kërkojnë ndihmën e kujdestareve të fëmijëve që nuk mund të besohen plotësisht në ditët e sotme, veçanërisht nëse fëmijët tuaj nuk janë në gjendje të flasin ende.Prandaj, të kesh kamera të instaluara në shtepine tënde mund të bëhet një avantazh i madh pasi kjo do t’i ndalojë kedo që të sillet në mënyrë të papërshtatshme për fëmijët tuaj. Edhe nëse nuk i ndalon, videot të paktën sjellin këto veprime, në vëmendjen tuaj të plotë.
  5.Lehtësim personal
  Nëse jetoni vetëm në shtëpinë tuaj dhe keni frikë për sigurinë tuaj, mund të instaloni CCTV jashtë shtëpisë tuaj .Instalimi i një aparati fotografik jashtë shtëpisë tuaj dhe marrja e pamjeve të regjistrimeve, nga brenda ju ndihmon të identifikoni vizitorët ose të huajt brenda kompleksit tuaj. Kjo, si një masë paraprake, do t’ju ndihmojë të dini nëse ato janë një kërcënim i mundshëm apo jo dhe nga ana tjetër ju ndihmon të jeni të sigurt.
 4. Siguria me kosto të ulët
  Siç u përmend më lart, instalimi i një CCTV ka shumë përparësi. Sidoqoftë, blerja e tij mund të jetë pak e shtrenjtë, veçanërisht nëse planifikoni të instaloni mjaft numra rreth shtëpisë tuaj.Sidoqoftë, kostoja e mirëmbajtjes për këto kamera nuk është e lartë siç prisni. Këto aparate kanë nevojë për riparime vetëm kur ato nuk funksionojnë dhe herë pas here kontrollohen për punën e tyre të duhur. Kjo do t’ju ndihmojë të qëndroni të sigurt me një kosto minimale.Këtu janë disa arsye pse duhet të keni të instaluara CCTV në shtëpi. Bëni një instalim dhe mos flini kurrë me një sy të hapur!